Politiikka

Tuomiojan kuppi nurin: ”Pahauskoisia hölmöjä – kuin Ilkka Remeksen kynästä”

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi eilisessä Elinkeinoelämän valtuuskunnan presidenttitentissä puolustusministeriön yhteydessä toimivan turvallisuuskomitean ajatuksia siitä, miten ulkovallat voisivat puuttua maamme vaaleihin.

Turvallisuuskomitean asiantuntijaryhmä on listannut tapoja, joilla Venäjä voisi yrittää vaikuttaa presidentinvaaleihin. Jopa salamurha on mainittu. Myös poliitikkojen tukemisesta ja voittajan avustamisesta on puhuttu.

– Asiantuntijaverkostohan on huolestunut trollaamisesta ja trollaa itse. Tämä on minun käsitykseni tuosta jutusta salamurhineen päivineen, Niinistö sanoi medialle tentin jälkeen.

Asiaa kommentoi Facebookissa myös SDP:n kansanedustaja, entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja.

– ”Turvallisuuskomitean kokonaisturvallisuuden ennakointiverkosto” on pohtinut sitä mitä kaikkea naapuri voisi tehdä vaikuttaakseen Suomen vaaleihin. Paperin viimeinen kohta vaikuttamisen tavoitteista on: ”Viranomaisten uskottavuuden heikentäminen”. Ei sellaiseen tarvita rajan takaa tulevaa vaikuttamista. Siihen riittää ihan supisuomalainen joukko Turvallisuuskomiteaan koottuja pahauskoisia hölmöjä, Tuomioja tylyttää.

Päivityksensä kommenteissa hän jatkaa turvallisuuskomitean asiantuntijaverkoston toimien ihmettelyä ruotsiksi.

– Man kan och får gärna ha olika åsikter om NATO och allt annat utan att vara på något sätt ”hölmö”, men att skriva på pappret fantasier som kunde ha skrivits av Ilkka Remes är inte klok. Det handlar ja också om rikets relationer till andra länder.

Eli suomeksi sama kuuluu:

– Meillä voi ja saa mielelläänkin olla erilaisia näkemyksiä Natosta ja kaikesta muusta ilman, että olisimme jollain tavalla hölmöjä. Mutta se, että paperille pannaan fantasioita, jotka olisivat voineet olla Ilkka Remeksen kynästä, ei ole viisasta. Siinähän on kyse myös Suomen valtiollisista suhteista.

SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen varoitti eilisessä presidenttitentissä hysterian luomisesta.

– Kyllä meidän tarkkana täytyy olla ja varatua myös siihen, että eri puolilta voidaan yrittää vaikuttaa kansalaisten mielipiteisiin ja myös päättäjiin, mutta sellaista hysteriaa ei pidä olla luomassa, että jostain ollaan nyt erityisesti vaikuttamassa, hän sanoi.

– Turvallisuuskomitean ulos vuodettu tai laitettu tiivistelmä raportista helposti synnyttää sellaista, että ihmiset alkavat pelätä ja luodaan hysteeristä suhtautumista, Haatainen jatkoi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat