Politiikka
11.6.2019 12:50 ・ Päivitetty: 11.6.2019 12:50
Työministeri Harakka: ”Vähentää ikääntyvien riskiä joutua työttömäksi” – työmarkkinajärjestöt yhtä mieltä eläkeputkesta
Työmarkkinoiden keskusjärjestöt ovat yhdessä laatineet ehdotuksen, joka nostaisi eläkeputken alarajaa vuodella.
Ehdotuksen mukaan eläkeputken eli työttömyysturvan lisäpäiväoikeuden alaikärajaa nostetaan yhdellä vuodella eli 62 vuoteen vuonna 1961 ja sen jälkeen syntyneillä.
Koska vanhuuseläkkeen alaikäraja nousee laskelmien mukaan yli 65 vuoden, työttömyyspäivärahan ja sairauspäivärahan saamisen yläikärajaa nostetaan.
Työministeri Timo Harakka (sd.) pitää keskusjärjestöjen ehdotusta lisäpäiväoikeuden ikärajan nostamisesta hyvänä.
– Niin sanotun eläkeputken alarajan nostaminen vähentää ikääntyvien riskiä joutua työttömäksi ja on perusteltua yleisen eläkeiän nousun takia, Harakka kommentoi Twitterissä.
”Työmarkkinoiden keskusjärjestöjen ehdotus lisäpäiväoikeuden ikärajan nostamisesta on hyvä.
Ns. eläkeputken alarajan nostaminen vähentää ikääntyvien riskiä joutua työttömäksi ja on perusteltua yleisen eläkeiän nousun takia,” kommentoi työministeri @TimoHarakka.— TEM (@TEM_uutiset) 11. kesäkuuta 2019
Lisää aiheesta
Eläkeputken ajatus on, että työttömäksi jäänyt eläkeikää lähestyvä ihminen voi saada ansiosidonnaista eläkeikään asti.
Ehdotuksen allekirjoittivat Akava, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Kirkon työmarkkinalaitos, Kuntatyönantajat KT, Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK ja Toimihenkilökeskusjärjestö STTK.
Aiemmat hallitukset ovat tavallisesti hyväksyneet työmarkkinajärjestöjen yhteiset esitykset.
Pääministeri Antti Rinteen (sd.) hallitus on alkutaipaleellaan korostanut työmarkkinajärjestöjen merkitystä, joten oletettavasti myös tämä hallitus hyväksyy työmarkkinajärjestöjen yhteisen linjan.
Kommentit
Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.