Politiikka

Ville Niinistön mitta täyttyi taas: ”Totaalinen selkärangattomuus, vastuunpakoilu ja arvojohtajuuden puute Sipilän hallituksen erikoisalaa”

Lehtikuva
Lehtikuva

Vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö arvostelee taas kovasanaisesti hallitusta.

Hänen mukaansa totaalinen selkärangattomuus, vastuunpakoilu ja arvojohtajuuden puute ovat piirteitä, jotka ovat Sipilän hallituksen usein ilmenevää erikoisalaa.

”Tämä hallitus on kiristänyt lakiesityksillään sisäministeri Petteri Orpon kaudella turvapaikkalakeja ja ohjeistusta. Silti nyt, kun hallituksen linja näkyy käytännössä Jyväskylän ja Kyyjärven tapauksissa vauvaikäisten lasten perheiden pakkopalautuksina, hallitus vetäytyy viranomaisten selän taakse. Missä on poliittinen vastuu, johtajuus”, hän äimistelee Facebook-sivuillaan.

Niinistön sanoo, että aiemmin pääministeri Juha Sipilä sanoi, että jos lapsia ja raskaana olevia naisia pakkopalautettaisiin Afganistaniin, ei se sopisi hänen oikeustajuunsa.

”Nyt häntä ei näy missään kommentoimassa. Ei näy Orpoakaan. Sisäministeri Risikko puhuu vain viranomaisten päätöksistä. Selkärankainen poliittinen johtaja edes myöntäisi, että tämä on omien valintojemme seurausta. ”Me teimme tämän linjan.” Ja sitten voitaisiin keskustella siitä, olivatko lakimuutokset oikein. Hallitus linjaa politiikan toimeenpanoa ja sen esityksistä eduskunta päättää lait.”

Niinistön mukaan ihminen on kohdattava ihmisenä ja on tunnistettava hänen ja hänen perheensä henkilökohtainen tilanne.

”Henkensä ja vauvojensa turvallisuuden puolesta pelkäävien ihmisten lähettäminen käytännössä sotatilassa olevaan maahan ei ole inhimillistä arvojohtajuutta. Suomi ei voi olla maa, joka lähettää viattomia lapsia hengenvaaraan.”

Eilen vihreiden nykyinen puheenjohtaja Touko Aalto kommentoi samoja aiheita Demokraatille.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat