Politiikka

Demokraatin luetuimmat jutut 2017: Vetonaulaniminä Cheek, Elastinen, Ville Niinistö, Mikael Jungner, Juha Sipilä, Mikko Salmi…

Lehtikuva
Cheek osui lukuhermoon.
Lehtikuva
Cheek osui lukuhermoon.
Lehtikuva
Cheek osui lukuhermoon.

Päätoimittaja Mikko Salmen poleeminen kirjoitus ”keski-ikäisistä kokoomusräppäreistä” Cheekistä ja Elastisesta nousi vuoden luetuimmaksi jutuksi Demokraatti.fi-verkkolehdessä vuonna 2017.

Salmen mukaan ”Suomen kansan vapahtajaräppärit ovat taustajoukkoineen luoneet menestyvän kultin, joka hakee Suomen mittakaavassa vertaistaan”.

Salmi vertasi Profeetat-nimellä esiintynyttä kaksikkoa muuan toiseen profeettaan.

”Yksi tunnetuimmista Vanhan testamentin profeetoista Aamos varoitti 700 eKr. Israelin kansaa epäjumalanpalveluksesta, ulkokultaisesta uskonnollisuudesta ja räikeästä siveettömyydestä. Joku voi pitää Aamosta ilonpilaajana, mutta hänen viestinsä poikkeaa täysin tämän päivän ”profeetoista”. Nykypäivän profeetat antavat arvon ja merkityksen kaikelle sille, mitä Aamoksen kaltaiset klassikkoprofeetat pitivät turmiollisena. Tämän päivän profeetat haluavat miellyttämisellä ostaa kansan jakamattoman huomion ja palvonnan. Aamos oli toista maata. Hän vihasi juutalaisten dekadenttejä bileitä”, arvioi Salmi.

Mikael Jungner.

Toiseksi luetuimmassa jutussa kerrottiin kauppaketju Lidlin ympärillä pyörineestä keskustelusta. Kolmanneksi suosituimmassa uutisessa kuultiin puolestaan SDP:n joulukuussa jättäneen Mikael Jungnerin ”synkkä varoitus”.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) puheet ja edesottamukset kiinnostivat niin ikään Demokraatin lukijoita; Oli sitten kyse Sipilöiden kuljetusalan omistuksista tai hänen hämmentävistä lausunnoistaan.

Kymmenen luetuimman jutun joukkoon mahtui myös ay-pomo, joka sai totaalisesti tarpeeekseen työttömien kyykyttämisestä. Kansanedustaja puolestaan hurjistui siitä, että ”tällaista toisen omaisuuden ryöstöä ei ole Suomessa koettu koskaan”.

Li Andersson taas ruoski perussuomalaisia ja heistä irtautuneita sinisiä sydämettömyydestä: ”Sanoisivat sitten vaan suoraan etteivät halua auttaa ketään”.

Mikko Salmi.

Päätoimittaja Salmen kirjoitustyyli tuntui purreen muutenkin, sillä hänen toinenkin juttunsa ylsi kymmenen kärkeen. Paljon mediahuomiota sekä arvostusta että arvostelua saaneessa kolumnissaan Salmi väitti, ettei SDP ole aidosti työn puolue vaan julkisen työn puolue.

”Kaikki työ ei ole yhtä arvokasta. Näin kuuluu meidän monien sisäinen ääni.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat