Huvudnyheter

FSUD:s ordförande Filip Dahlskog vill gynna småföretagarna

Foto: Topi Lappalainen
Filip Dahlskog i Vasa den 27 september 2020.

ABL träffade Filip Dahlskog, 30, ordförande för Finlands Svenska Unga Socialdemokrater (FSUD) tillika ordförande för Vasa svenska socialdemokrater, på Espresso House i Vasa. Året har varit mötestungt och Dahlskog är dessutom med i kretsstyrelsen för FSD Österbotten. Dahlskog är också ledamot av FSD:s fullmäktige och ersättare i två nämnder i Vasa, svenska sektionen i nämnden för fostran och utbildning samt tekniska nämnden.

Topi Lappalainen

Arbetarbladet

 

 

Dahlskog balanserar mellan jobb, studier och politik. Han har egen byggfirma och studerar programmering vid yrkeshögskolan Novia. I Vasa är han bosatt sedan 2015 och innan dess bodde han i Nykarleby. I kommunalvalet 2017 kandiderade han i Vasa.

 

– Jag blev socialdemokrat för att jag tycker att det är viktigt med jämställdhet. Mina profilfrågor i politiken har varit de ungas intressen och företagarfrågorna. Jag vill att ungdomarna ska kunna engagera sig i politiken och som företagare betalar jag gladeligen mina skatter. Jag vill gynna småföretagarna.

 

Dahlskog är nöjd med att Vasa svenska socialdemokraters motion om sänkt moms på mensskydd gick igenom på partikongressen. Föreningen siktar på tio kandidater i kommunalvalet och rekryteringsarbetet är på gång. Det ska följas av ett hårt kampanjarbete i Vasa men coronaviruspandemin kan påverka typen av kampanj.

 

– De unga är oftare på Instagram än på Facebook men för att nå dem kan det löna sig att satsa lika mycket på båda. När man väl är på Facebook känns det lättare att stanna upp där än på Instagram. Storyn är säkert ett sätt att nå människor via Instagram och det gäller att försöka posta lämpligt mycket.

 

Om regeringen Marin anser FSUD:s ordförande att hanteringen av coronaviruspandemin imponerar speciellt än så länge. Regeringen har gett överlag ett positivt intryck.  Dahlskog hoppas att regeringen fortsätter i samma stil som hittills och allt fler hittar till socialdemokratin.

 

– Med FSUD är jag nöjd. Vår aktivitetsnivå har varit hög, många var på partikongressen och vi brukar vara aktiva på distriktskongressen också, konstaterar Dahlskog.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE