Ulkomaat

Kanadan Trudeau hehkutti: ”Koko maailma hyötyy vahvasta Euroopan unionista”

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

– Kanadan ja EU-maiden vapaakauppasopimuksen positiiviset vaikutukset alkavat näkyä jo kevään aikana, Kanadan pääministeri Justin Trudeau toivoo.

Euroopan parlamentin eilen hyväksymä Ceta-sopimus parantaa hänen mukaansa keskiluokan kuten myös pienten yritysten ja maanviljelijöiden asemaa, sillä sen myötä odotetaan syntyvän työpaikkoja ja talouskasvua.

– Positiivisen esimerkin osoittaminen tulee olemaan todella tärkeää. Toivottavasti vaikutus alkaa näkyä tänä keväänä, Trudeau sanoi tiedotustilaisuudessa.

Euroopan parlamentissa Strasbourgissa tänään vieraillut Trudeau pitää tärkeänä, että sekä EU että Kanada kiinnittävät huomiota juuri keskiluokan turvallisuudentunteeseen. Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kannatuksen taustalla oli vahva, syrjään ajautunut keskiluokka, jolle presidenttiehdokas lupasi työpaikkoja. Keskiluokka Euroopassa ja Kanadassa jakaa Trudeaun mielestä saman huolen.

Kanadan ensimmäisenä pääministerinä parlamentille puhunut Trudeau hehkutti yhteyttä Euroopan unioniin. Ceta-sopimus on hänen mukaansa osoitus siitä, mitä maat pitävät tärkeänä. Ne eivät vain halua jäädä seuraamaan talouden kehitystä vaan haluavat johtaa sitä.

– EU on hieno saavutus. — Koko maailma hyötyy vahvasta Euroopan unionista, Trudeau sanoi.

Ceta-sopimus lisää Trudeaun mukaan kauppaa, mutta auttaa parantamaan myös ihmisten elämänlaatua. Samalla hän vakuutti, että sopimus antaa valtioille vastakin mahdollisuuden suojella kansalaistensa oikeuksia olipa kyse työntekijöistä, tuotteiden turvallisuudesta tai ympäristöstä.

STT–ANNIINA LUOTONEN

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat