Internationellt

Minsk går miste om VM i ishockey

Istock
Demokratiprotesterna i Belarus har nu lett till att ishockey-VM flyttas från Minsk.

Det var tänkt att Belarus huvudstad Minsk och Lettlands huvudstad Riga skulle dela på värdskapet för världsmästerskapet i ishockey för herrar 2021. Nu går Minsk miste om värdskapet på grund av president Aleksandr Lukasjenkos förtryck och hårda tag mot demokratirörelsen.

ABL

 

 

Lukasjenko hade sin försvarare i schweizaren René Fasel som är generalsekreterare för det internationella ishockeyförbundet IIHF. Fasels besök i Minsk under veckoslutet fick en del sponsorer att hota att dra sig ur samarbetet, vilket fick IIHF att dra sina slutsatser om var det lönar sig att arrangera VM.

 

Protesterna började den 9 augusti när Lukasjenko rapporterades att ha blivit omvald med 80 procent av rösterna trots att oppositionen har vuxit i styrka. Regimen har tagit till hårdhandskarna som respons på protesterna.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE