Nyheter

Pia Hiltunen: Rasism och våld bör ha ingen plats i vårt samhälle

Jukka-Pekka Flander
Riksdagsledamot Pia Hiltunen (SDP).

Pia Hiltunen, socialdemokratisk riksdagsledamot från Uleåborg och medlem i lagutskottet, fördömer skarpt de våldsdåd som hennes hemstad Uleåborg har drabbats av nyligen. – Var och en bör ha rätten till ett tryggt liv.

ABL

 

 

De senaste veckorna har det hänt flera våldsdåd i Uleåborg, varav två har rapporterats ha haft ett rasistiskt motiv. Riksdagsledamot Hiltunen fördömer rasismen och säger att den har ingen plats i vårt samhälle.

– Nu har rasismen omvandlats till konkreta dåd i formen av brutalt våld och det är på intet sätt acceptabelt. Det är chockerande att sådant här händer, säger Hiltunen.

– Jag är särskilt oroad över hur detta påverkar medborgarnas och särskilt barnens känsla av trygghet. Ingen borde behöva vara rädd för att röra sig i Uleåborg eller annanstans i Finland. Var och en bör ha rätten till ett tryggt liv, fortsätter Hiltunen.

Utöver rasismen är Hiltunen bekymrad över det ökade narkotikamissbruket och våldet relaterat till det, som har med indrivningen av skulder eller andra uppgörelser att göra.

– Våldsdåd relaterade till narkotikamissbruket har ökat. De är mycket råa och förövarna är unga. Jag är väldigt bekymrad över den ökande narkotikabrottsligheten. Jag ser att ett konkret sätt att minska på våldet relaterat till narkotikamissbruk är strängare straff för narkotikarelaterade brott. Lagen bör skydda medborgarna bättre, konstaterar Hiltunen.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE