Nyheter

Qvintus på SDP:s valvaka: “Rödgröna väljare kan lyfta oss till största parti i riksdagsvalet”

Topi Lappalainen
FSD:s ordförande Dimitri Qvintus på SDP:s valvaka den 9 juni 2024.

På SDP:s valvaka talade ABL med FSD:s ordförande Dimitri Qvintus som fick närmare 3 400 röster i EU-valet. Han var nöjd med det egna resultatet men var väldigt överraskad över att SDP inte lyckades ta ett tilläggsmandat.

Topi Lappalainen

Arbetarbladet

 

 

– Jag tror inte att någon skulle ha kunnat ana ett sådant här resultat. Li Andersson och Vänsterförbundet gjorde ett historiskt resultat, kommenterade Qvintus som betonade att det hade funnits stora förhoppningar på förhand på ett bättre resultat för SDP, men EU-valet är ett jättesvårt val.

– Det fanns alla orsaker att förvänta sig att SDP skulle ha fått ett tilläggsmandat. Det är en stor besvikelse och det måste man erkänna ärligt. Väljarna ville ha det på det här sättet och jag gratulerar Vänsterförbundet och Li Andersson. Jag är tacksam för det stöd som SDP har fått och vad FSD har fått. Jag är helt frapperad av att så många väljare har gett sin unika och enda röst till oss och till mig.

Vi måste våga vara motkraften till regeringen”

Qvintus drog slutsatsen att det är samma väljare som säkrade att SDP fick tre tilläggsmandat i riksdagsvalet 2023 som nu har gett sitt förtroende till Li Andersson.

– Det är det väljarblocket, rödgröna väljare, som kan lyfta oss till största parti i riksdagsvalet. Det ska vi komma ihåg i vår oppositionspolitik. Det gäller att erbjuda vårt eget trovärdiga alternativ till regeringens nedskärningspolitik, omänskliga invandringspolitik och gränslagen. Vi måste våga vara motkraften till regeringen och endast på det sättet kan vi tilltala de väljare som i förra riksdagsvalet röstade på oss och nu röstade på Vänsterförbundet.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE