Nyheter

Samlingspartiets Korhola drar sin kandidatur tillbaka

Eija-Riitta Korhola var ledamot av Europaparlamentet 1999-2014, först som kristdemokrat och efter partibytet 2003 som samlingspartist. Hon hade tänkt kandidera i kommunalvalet i Helsingfors i juni men drar nu sin kandidatur tillbaka. Samlingspartiet tänker rösta blankt i fråga om EU:s återhämtningspaket i riksdagen och Korhola som är emot paketet upplever att detta garanterar att paketet går igenom.

ABL

 

 

Korhola skriver i ett blogginlägg att hon drar sin kandidatur tillbaka i sista stunden. Orsaken till att hon hade gått med på att kandidera var att hon ville hjälpa sitt parti att behålla borgmästarposten i Helsingfors. Hon är medveten om att frågan som har fått henne att fatta sitt beslut inte har med kommunalvalet att göra men hon upplever att hon inte kan försvara sitt partis beteende.

 

Att rösta blankt är enligt Korhola att fly sitt ansvar och leder dessutom till att paketet kommer att röstas igenom. Själv hade hon försäkrat sig om att hon högljutt får tala emot paketet när hon möter sina väljare. Hon hade inga problem med att en del inom partiet är för och en del emot paketet men problemet är partidisciplinen inom riksdagsgruppen, framför allt kombinationen med partidisciplin och att rösta blankt i en viktig fråga.

 

– Jag kan ha fel men jag kan inte byta min moraliska kompass. Jag väntar på bättre tider och bättre val, skriver Korhola.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE