Politiikka

STT:n toimitusjohtaja Ylen ja STT:n neuvotteluista: ”On käyty hyvässä hengessä”

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen

Ylen vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen avasi tänään Demokraatille Ylen ja STT:n välillä käytäviä neuvotteluja.

Ylen hallintoneuvoston varapuheenjohtajan Arto Satosen (kok.) parlamentaarinen Yle-työryhmä vaati viime kesän mietinnössään, että Yle aloittaisi neuvottelut tavoitteenaan STT:n asiakkuus ”tai muu järjestely, jolla turvataan monimuotoisen median säilymisen kannalta tärkeä kansallinen perusuutispalvelu Suomessa”.

– Vakavassa mielessä neuvottelemme ja pyrkimys on löytää ratkaisu, jossa edellytyksemme STT:n asiakkuudelle olisivat olemassa. Muista järjestelyistä ei ole tosimielessä keskusteltu. Helmikuun loppuun mennessä on selvillä, onko asiakkuudelle edellytyksiä, Atte Jääskeläinen sanoi Demokraatille tänään.

STT:n vastaava päätoimittaja, toimitusjohtaja Mika Pettersson on neuvotteluista huomattavasti vaitonaisempi kuin Jääskeläinen.

– Neuvotteluprosessi on meidän kannalta ihan kesken, me neuvotteluryhmät tapaamme huomenna. Sen enempää en uskalla sanoa. Neuvotteluja on käyty hyvässä hengessä. Mitään valmista ei ole. Huomenna kohdataan ja jatketaan asioiden viilausta, Pettersson sanoo Demokraatille.

Hän toteaa myös, että yhdessä Ylen kanssa todettu, että helmikuun loppuun olisi hyvä saada neuvottelut päätökseen.

– Se on Ylen toivomus ja meille se on oikein hyvä. Mitä pikemmin sen parempi, Pettersson sanoo.

Demokraatti on STT:n asiakas.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat