Politiikka
4.1.2017 18:06 ・ Päivitetty: 4.1.2017 18:44
Terveyspomot ilmiriidassa sotesta – “puhut p…kaa, typerää, epärehellistä”
HUS:n toimitusjohtaja Aki Lindén ja yksityisten lääkäripalveluyritysten toiminnanjohtaja Ismo Partanen ovat ajautuneet välirikkoon ja ilmiriitaan, jota pitkään jatkuneessa sote-väännössä ei ole kuunaan nähty.
Kaikki alkoi Lindénin mielipidekirjoituksesta Kauppalehdessä, jota Demokraatti siteerasi laajasti pari päivää sitten.
Lindénin kirjoitus sai Partasen polttamaan päreensä täydellisesti. Hän vastasi Lindénille Ilta-Sanomissa tavalla, joka hakee vertaistaan suomalaisessa terveyspoliittisessa keskustelussa.
Partasen vastaus sai puolestaan Lindénin liikkeelle. Hän julkaisi vastakirjoituksensa HUS:n sivuilla.
Lindén ihmettelee, kuinka Partasen työnantaja saattaa käyttää moista alatyylistä kieltä ja kysyy, miten hänen työnantajansa voi sallia moisen kielenkäytön julkisessa keskustelussa.
Partanen kritisoi Lindénin Kauppalehdessä 2.1.2017 julkaisemaa mielipidekirjoitusta, joka käsitteli terveyspalveluiden soveltuvuutta ns. vapaille markkinoille.
Lindén vastaa Ismo Partaselle tällä tavalla:
Lisää aiheesta
– Ismo Partasen haastattelu sisälsi kahdeksan minuun kohdistettua alatyylistä ilmaisua (typerä, epärehellinen, paskaa jne.). Nämä ilmaisut puhuvat puolestaan. En voi kuin ihmetellä. Onko tämä hänen työnantajansa hyväksymä tapa käydä julkista keskustelua? Lindén kysyy.
– Partanen väitti kaihileikkauksen kuntalaskutushinnan HUS:ssa olevan (suora lainaus Partaselta) ”muistaakseni 1100 – 1200 euroa”. Partanen ”muistaa” väärin. Oikea hinta on 710 euroa. Palvelusetelillä maksetun kaihileikkauksen kuntalaskutushinta on 660 euroa plus 69 euroa hallintokuluja eli yhteensä 729 euroa. Sovitun työnjaon mukaan HUS:ssa tehdään itse vaativimmat (potilaan muut sairaudet, autettavuus jne.) leikkaukset ja yksityissektori tekee kevyemmät. Partasen ”visiossa” yksityissektorin edullisuus ratkaisee jo vuoteen 2018 mennessä koko soten 3 miljardin sopeutustarpeen! Onko tämä vakavasti otettavaa talouskeskustelua? Lindén kysyy.
– Kannatan hallittua kilpailua, kuten Kauppalehden kirjoituksessani totesin. Uskon, että not-for-profit -sektori tulee siinä menestymään, mutta järjestelmää tulee muuttaa ja kehittää hallitusti – ei riskialttiisti eikä satojen miljoonien eurojen yritysostoja tehneiden sijoitusyhtiöiden määräämällä tavalla, Lindén kirjoittaa.
Kommentit
Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.