Huvudnyheter

Håkan Ekström är JHL:s nya ordförande

Topi Lappalainen
Håkan Ekström har valts JHL:s ordförande.

Fackförbundet JHL:s 120 representantskapsledamöter valde en ny ordförande och en ny branschchef för förbundet.

ABL

 

 

JHL:s representantskap samlades till ett extra möte den 8 februari och valde en ny förbundsordförande samt en ny branschchef. Till uppdraget valdes den nuvarande tf. ordföranden, branschchef Håkan Ekström.

Ekström har skött uppdraget efter att förbundets föregående ordförande Päivi Niemi-Laine sade upp sig och blev JHL:s chef för samhällsrelationer i november 2023. Han har jobbat för förbundet sedan 1992 och inom förbundsledningen sedan 2016.

– Jag är tacksam för förtroendet. Det här är en bra grund att bygga på i dessa tuffa tider. Jag tror att vi kommer att kunna samarbeta och gå vidare som ett enigare förbund än tidigare, säger han.

Mari Keturi blir branschchef

Som ny branschchef börjar Mari Keturi, som senast har arbetat som verksamhetschef för Förhandlingsorganet för offentliga sektorns utbildade FOSU rf. Hon har tidigare arbetat på JHL i nästan 14 år inom avtalsintressebevakningen för både den offentliga och den privata sektorn. Under denna tid jobbade hon även med chefsuppgifter i sex år och var en av den utvidgade ledningsgruppens medlemmar. Sin fackliga karriär började hon som jurist på Finlands närvårdar- och primärskötarförbund Super år 2006.

– Jag vill tacka representantskapet för det stora förtroendet för mitt kunnande och min förmåga att fungera som förbundets branschchef för intressebevakning och organisationsverksamhet. Jag kommer för min del att arbeta för att den nya ordföranden Håkan Ekström får det bästa möjliga stödet och är framgångsrik i sitt krävande uppdrag, säger Keturi.

Saila Ruuth fortsätter i sitt uppdrag som andra branschchef. Ordföranden och branschchefen valdes för den resterande representantskapsperioden, fram till sommaren 2027. Representantskapet är JHL:s högsta beslutande organ.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE