Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Naiset, perjantaina on palkkapäivä – miehet tosin tienaavat teitä enemmän

Thinkstock

Ensi perjantaina vietetään naisten palkkapäivää. Demarinaiset muistuttavat, että naisen euro on Suomessa edelleen keskimäärin 83 senttiä ja se on yhteiskunnallinen ongelma, johon pitää puuttua.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Yksi suurimmista syistä naisten ja miesten palkkaeroihin on työmarkkinoiden sukupuolittuneisuus. Naisvaltaiset alat ovat matalammin palkattuja ja naiset työskentelevät useammin määrä- tai osa-aikaisissa työsuhteissa. Matalaan eläkkeeseen vaikuttaa perhevapaiden aiheuttama katkonainen työura ja hidas urakehitys.

Perhevapaauudistus olisi Demarinaisten mielestä yksi ratkaisukeino parantaa naisten palkkatasoa ja myöhemmin eläkkeitä. Perhevapaat pidettäisiin uudistuksen avulla tasaisemmin molempien vanhempien kesken, mikä parantaisi naisten palkkaamista.

– Epävarmuus työelämässä, raskaussyrjintä ja erilaiset nolla-, silppu- ja osa-aikaiset sopimukset ovat vaihtoehdotonta todellisuutta monelle nuorelle naiselle ja tämän on loputtava, painottaa Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen.

Demarinaiset katsovat tärkeäksi purkaa vanhoja asenteita ja perinteisiä sukupuolistereotypioita, jotka ovat myös osasyy palkkaeroihin. He tiukentaisivat nollatuntisopimusten sääntöjä lisäämällä velvollisuuksia työnantajalle ja purkaisivat lomarahaleikkaukset julkiselta sektorilta.

Otsikkoa ja tekstin ensimmäistä lausetta on muutettu. Naisten palkkapäivä on vasta perjantaina, ei tänään.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE